Sealer - Semco teak producten

teak care europe
best teak cleaner
beste teak olie

Let op alle producten: uitverkochtnieuwe voorraad verwacht 10 juni

Ga naar de inhoud

Sealer

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing SEMCO Teak Sealer;

Volg onderstaande instructies voor prachtig teak met minimaal onderhoud.

Reinig het teak met SEMCO Teak Cleaner.

De belangrijkste stap voor het afwerken van teak met SEMCO Teak Sealer is het goed reinigen van de te behandelen delen. Wanneer op het te behandelen teak lak of vernis is aangebracht moet dit eerst worden verwijderd. Het gebruik van SEMCO Teak Cleaner is de beste manier om Uw teak daarna te reinigen. Wanneer het teak eenmaal is gereinigd met Teak Cleaner en vervolgens eenmaal per seizoen wordt behandeld met SEMCO Teak Sealer, dan is het reinigingsproces met SEMCO Teak Cleaner jarenlang niet meer nodig. Nieuw teakhout of teakhout dat recentelijk is geschuurd dient eerst circa 3 weken aan het weer zijn blootgesteld zijn geweest en dient eerst grondig te worden gereinigd met water en (groene) zeep.

Aanbrengen van de SEMCO Teak Sealer:

Wanneer het teak reeds eerder is behandeld met SEMCO Teak Sealer is diep reinigen met SEMCO Teak Cleaner niet nodig, tenzij u oude SEMCO Sealer wilt verwijderen. (Zie ook punt 7.)
Verwijder het deksel van het blik en roer de SEMCO Teak Sealer goed door tot de inhoud volledig is gemixt en de kleur egaal is. Tijdens de verwerking dient herhaaldelijk te worden doorgeroerd om zeker te zijn van een egale kleuring van het behandelde teak. Laat het roerhout in de bus staan en roer om de paar streken even door.
Gebruik een schuimborstel om SEMCO Teak Sealer aan te brengen, een schuimrubber spons, een kwast of een lap kan ook, een schuimrolletje werkt niet zo goed. Laat het teak zoveel SEMCO Teak Sealer absorberen als het wil opnemen. Werk met de nerf van het hout mee en veeg overtollig product van naden en andere oppervlakken weg. Als sealer wordt gemorst op lak of gel-coat kan dit het gemakkelijkst worden verwijderd met een vochtig doekje voor dat het is opgedroogd.
Wanneer de eerste laag klaar is, kan onmiddelijk een tweede laag worden aangebracht. Breng beide lagen binnen 1 dag aan. Wrijf de tweede laag na het aanbrengen op met een schone pluisvrije doek en verwijder de Sealer die niet door het teak is opgenomen. Bij teakhouten dekken op jachten is het belangrijk even de naden op te wrijven om te voorkomen dat het in de sealer aanwezige pigment zich vastzet, dat is minder fraai.
Onder normale omstandigheden is het teak binnen 1 uur stofdroog en de volgende dag beloopbaar. Koud, bewolkt of vochtig weer kan het droogproces vertragen.
Twee lagen SEMCO Teak Sealer is voldoende bij de meeste toepassingen, meer is niet altijd beter. Oud uitgedroogd teakhout kan soms echter wat meer sealer opnemen, er dienen dan meer lagen te worden aangebracht. De kleurloze variant Cleartone moet de eerste keer in 3 tot 4 lagen worden aangebracht, en heeft door het ontbreken van pigment ook vaker een herbehandeling nodig.
Na het reinigen en sealen met SEMCO Teak Sealer bestaat het onderhoud slechts uit het af en toe afwassen met water al dan niet voorzien van een wasmiddel of shampoo. Per seizoen dient een nieuwe laag SEMCO Teak Sealer te worden aangebracht. Zolang water in pareltjes op het teak blijft staan (zoals op een auto die net in de was is gezet) is de SEMCO Teak Sealer nog steeds werkzaam.
SEMCO Teak Sealers kunnen onderling worden gemixt om zo andere tinten te verkrijgen.


Voorzorgsmaatregelen:

SEMCO Teak Sealer is een buitenafwerking. Teak Cleaners en Sealers kunnen polyurethaan bevattende materialen aantasten, test altijd eerst een oppervlak op reacties. Draag beschermende handschoenen en oogbescherming tijdens het werken met cleaners en sealers. Wanneer SEMCO Teak Sealer is aangedroogd op lak of gel-coat kan dit worden verwijderd met een cleaner.

Waarschuwing!

Buiten bereik van kinderen houden.
Bij huid of oogcontact goed spoelen met stromend water.
Bij inademing direct de buitenlucht in, uitsluitend in goed geventileerde ruimtes gebruiken.
Bij inslikken laten braken en een arts waarschuwen.
Brandbaar.


©2018-2020 Aricom
Terug naar de inhoud